Informe Biocat 2015

Biocat2015

L’Informe Biocat 2015 evidencia la consolidació progressiva de la BioRegió, amb 734 empreses i més de 100 milions d’euros d’inversió.

Biocat, l’entitat que coordina i dinamitza el sector de les ciències de la salut i de la vida a Catalunya, va presentar dijous 19 de maig l’Informe Biocat 2015. L’estudi ofereix una visió global de l’evolució de la BioRegió entre 2013 i setembre de 2015 i inclou l’anàlisi de diferents indicadors, articles de reflexió, infografies,  recomanacions i tendències que estan disponibles a la web informe.biocat.cat.
L’Informe evidencia la progressiva consolidació de la BioRegió amb la creació de 75 noves empreses en aquest període, que s’integren al total de 734 empreses i 89 centres de recerca que formen part de l’ecosistema de salut català. Les empreses del sector van facturar 14.360 milions d’euros el 2014 –xifra que representa un 7% del PIB de Catalunya– i donen feina a 42.133 treballadors,  tot i les retallades en la inversió d’R+D publica i privada que ha baixat quasi un 11% entre 2009 i 2014.

Amb aquestes dades, Catalunya se situa entre els 4 països europeus amb més empreses del sector salut per habitant. En aquesta sentit, i pel que fa a l’excel·lència científica, també es reafirma la seva posició capdavantera internacional, amb una aportació del 0,99% a la producció científica mundial en ciències de la vida i del 3,15% a l’europea, a banda d’ocupar el segon lloc entre els països de la UE en nombre d’ajuts atorgats per l’European Research Council (ERC).

Per a llegir més, clica aquí.


 

Advertisements

One thought on “Informe Biocat 2015

  1. Pingback: Informe Biocat 2015 | Espai transfronterer de la UdG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s